"Bir masaldan Sihirli Hayallere" eTwinning Projesi eTwinnin Projesi Başladı

Okulumuz İngilizce Öğretmenİ Tuğba DALAN’ın kuruculuğunu üstlendiği “From A Tale to Magical Dreams” adlı eTwinning projesi Kasım ayında başlamıştır. Projemiz 4 ay sürecek olup  Şubat ayında sona erecektir. Amaç,İngilizce öğretiminde hikaye anlatma tekniğini kullanarak öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda gelişen dijital çağda web2 araç teknolojilerini kullanabilmelerini sağlamaktır.

 

 Projemizdeki ortaklar: Türkiye,Polonya,İtalya,Moldova,Slovenya,Romanya ve Azerbaycan şeklindedir.

 

    İngilizce, bu projeyle birlikte öğrencilerimiz için sıkıcı olmaktan çıkacak aksine eğlenceli ve keyifli bir hal alacak. Çocuklar,İngilizce öğrenirken  dünyaca ünlü bir masalın sihirli diyarlarında gezecek. Hem masal yazacak hem de kendilerini yazdıkları masalları yaşarken bulacaklar. Konuşma, Dinleme ve yazma becerilerini geliştirirken dijital dünyaya hakkında birçok bilgiye sahip olacaklar. Tüm bunları yaparken çeşitli web2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan yaşıtlarıyla tanışıp İngilizce konuşacak, birlikte oyun oynayıp hikaye yazacaklar. Her ay farklı etkinlik yapacağımız projemizde bizi güzel bir macera bekliyor.

08.11.2023 93




From A Tale To Magic Dreams

 

( Bir masaldan Sihirli Hayallere) eTwinning Projesi

 


 

  İngilizce, bu projeyle birlikte öğrencilerimiz için sıkıcı olmaktan çıkacak aksine eğlenceli ve keyifli bir hal alacak. Çocuklar,İngilizce öğrenirken  dünyaca ünlü bir masalın sihirli diyarlarında gezecek. Kah masal yazacak kah kendilerini yazdıkları masalları yaşarken bulacak. Konuşma, Dinleme ve yazma becerilerini geliştirirken dijital dünyaya hakkında birçok bilgiye sahip olacaklar. Tüm bunları yaparken çeşitli web2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler. Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan yaşıtlarıyla tanışıp İngilizce konuşacak, birlikte oyun oynayıp hikaye yazacaklar. Her ay farklı etkinlik yapacağımız projemizde bizi güzel bir macera bekliyor!

 

                                                                    Hedefler: 

 

-          Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak

 

-          Hayalgüçlerini geliştirip yaratıcı düşünmelerini sağlamak

 

-          Hikayeler yoluyla hayallerini ifade etmelerini sağlamak

 

-          Yaşadığı çevreyi anlatmasını ve edindiği kültürü yansıtmasına vesile olmak

 

-          Çeşitli web2 araçlarını kullanmalarını sağlamak

 

-          İnterneti güvenli kullanma yollarını öğretmek

 

-          Yeni kelimeler öğrenip bunları kullanmasına teşvik etmek

 

-          İngilizce yazma, okuma ve dinleme becerilerini geliştirmek

 

-          Soyut düşünceleri somutlaştırmasını sağlamak

 

-          İletişim becerilerini geliştirmek

 

                                                  Çalışma Süreci:

 

Projemiz 4 ay sürecektir. Kasım ayında başlayıp Şubat ayında sona erecektir. Her ortak öğrenci ekipleri oluşturacaktır. ve tüm ortaklar TwinSpace'de iletişim halinde kalacaktır. Çeşitli zihin haritaları, anket araçları ve çevrimiçi iletişim araçları kullanılarak tüm ortakların fikirleri sorularak birlikte proje planını hazırlanmıştır. Her ortağın proje sürecinde aktif rol alması ve eşit sorumluluk alması için bir plan yapıldı.

 

                                                                   Sonuçlar:

 

 Projemizin sonunda öğrencilerimiz kelimeleri öğrenme konusunda daha özgüvenli olacaklar ve öğrenme süreçlerinde teknolojiyi kullanacaklar. Farklı okullardan öğrencilerle çalışmanın sonucu olarak iletişim becerileri de gelişecektir. Teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanmayı öğrenecekler. Projemizi ve çalışmalarımızı kalıcı kılmak ve herkese ilham vermek için yürüttüğümüz tüm süreci yansıtan bir Youtube Video kanalı ve kurucular tarafından yönetilen bir Instagram sayfası açılmıştır. Ayrıca proje sonunda  birçok işbirlikçi ve ortak ürün elde edilecektir.

 

Katılan Ülkeler: Türkiye, Romanya, Moldova, İtalya, Slovenya, Polonya,Azerbaycan

 

Katılan Öğrenciler: 4-A ve 4-B sınıfı öğrencileri

 

 

 

 08-11-2023